Algemeen

VZW Vincenthof heeft de ambitie om een studentvriendelijke stage aan te bieden aan alle gezondheidsberoepen in opleiding relevant voor een woonzorgcentrum. Dit werd in 2012 geformaliseerd door de formele ondertekening van een charter ‘Inspirerend en enthousiasmerend klinisch onderwijs en praktijkervaring in de ouderenzorg en de geestelijke gezondheidszorg’ een initiatief van de Vlaamse minister van volksgezondheid Jo Van Deurzen, de Vlaams ambassadeur zorgberoepen Lon Holtzer en de minister van onderwijs Pascal Smet.

Naast stage in de zorg (verzorging, verpleegkunde en logistiek) biedt Vincenthof ook de mogelijkheid om stage te lopen bij :
– Sociale dienst
– Kinesitherapie
– Ergotherapie
– Logopedie
– Animatie
– Administratie
– Grootkeuken
– Onderhoud
– Pastorale dienst
Vzw Vincenthof vindt ieder individueel studietraject uniek. De student/leerling kan dan ook rekenen op een individuele begeleiding in zijn leertraject. Daarbij rekenen we op een goede samenwerking met stagecoördinatoren en stagebegeleiding van de scholen.
De student of leerling is in al zijn facetten hartelijk welkom in het vzw Vincenthof. Is het nu om stage te lopen of om een project uit te werken, de medewerkers van Vincenthof staan klaar om een positieve bijdrage te leveren aan het leertraject.
Een stage kan pas succesvol zijn als de student gemotiveerd is, een positieve ingesteldheid heeft t.a.v. ouderenzorg en autonoom zijn studietraject in handen neemt, m.a.w. zijn doelstellingen heeft voorbereid, aanpast en opvolgt gedurende de stage.