Assistentiewoningen

Vzw Vincenthof beschikt over 53 erkende assistentiewoningen. Deze woonvorm biedt een woonoplossing voor ouderen die kiezen voor een beschermde omgeving. Ze anticiperen op de ongemakken van het ouder worden en wensen te genieten van het comfort van een aangepaste woonvorm. Zij blijven, in grote mate, zelfstandig leven maar kunnen beroep doen op een woonassistent voor de uitbouw en planning van bijkomende diensten. Deze diensten worden facultatief aangeboden.

Voor wie?

Alleenstaanden en echtparen van minimaal 65 jaar die nood hebben aan een meer aangepaste woonvorm kunnen een assistentiewoning huren. Zij blijven door middel van een aangepaste accommodatie en ondersteuning vb. thuisverpleging, zelfstandig leven. Er kan steeds beroep gedaan worden op onze woonassistent voor de uitbouw en planning van bijkomende diensten.

Nabij woonzorgcentrum Sint-Elisabeth bevinden zich 26 assistentiewoningen. Er zijn 2 verschillende types:

15 assistentiewoningen hebben een oppervlakte van 74 m2 en zijn voorzien van een living met ingerichte keuken, een slaapkamer, een badkamer met douche, een berging waar een wasmachine kan aangesloten worden, een bezoekerstoilet en een terras. Er wordt elektrisch verwarmd via accumulatoren aan hoogspanningstarief. De dagprijs bedraagt € 30,73.

11 assistentiewoningen hebben een oppervlakte van 64 m2 en zijn voorzien van een living met ingerichte keuken, een slaapkamer, een badkamer met inloopdouche, een berging waar een wasmachine kan aangesloten worden en een terras. Er wordt verwarmd via een gaswandketel.  De dagprijs bedraagt € 34,56.

 

Voor meer info : Woonassistent

Binnen het woonzorgcentrum zijn er 9 AW die deel uitmaken van woonzorg Sint-Elisabeth. Deze AW combineren de voordelen van zelfstandig wonen met de bijkomende dienstverlening van het WZC. Ouderen wonen er in alle vrijheid, terwijl ze de zekerheid hebben dat er steeds hulp aanwezig is.

De assistentiewoning omvat een ruime woonkamer met ingerichte keuken, een berging, een slaapkamer, een badkamer met inloopdouche. In het complex bevindt zich een was– en strijksalon en een ontmoetingsruimte.
De maandprijs voor deze flats bedraagt voor alleenstaanden ± €1500 en voor koppels ± €1800 incl. verwarming, afvalverwerking en de keuze voor een warme maaltijd en poetsdienst van het woonzorgcentrum.

Voor meer info : Woonassistent

De assistentiewoningen in het Kloosterhof hebben een oppervlakte van minimum 46m² en bestaan uit een ruime woonkamer met ingerichte keuken, berging, slaapkamer en een badkamer met inloopdouche.

De dagprijs voor een alleenstaande bedraagt € 46,20. Een koppel betaalt € 50,98 per dag. Volgende kosten zijn inbegrepen in de dagprijs: verwarming, water en afvalverwerking. De assistentiewoningen hebben een afzonderlijke elektriciteitsmeter.

In het gebouw is een wassalon aanwezig met wasmachine en droogkast met munter.

Voor meer info : Woonassistent

Naast de zorg- en dienstverlening in de Gasthuisstraat verleent vzw Vincenthof de nodige ondersteuning in Residentie Meerhout gelegen in de Meerhoutstraat te Oostakker.
De residentie bestaat uit 8 assistentiewoningen voor valide ouderen. Zij kunnen er zelfstandig wonen aan de hand van een aangepaste accommodatie en ondersteuning door de woonassistent. Vzw Vincenthof voorziet in een lift, een oproepsysteem, het tuinonderhoud, het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes, een parlofoon en branddetectiesysteem, poetshulp op aanvraag,…

De maandprijs varieert van ± €880 tot ± €960 afhankelijk van de oppervlakte van de woning, nl. van 66m2 tot 90m2.

Voor meer info: Woonassistent

Residentie Eekhoutdries is een gebouw met 8 assistentiewoningen.

Er zijn 4 appartementen met 1 slaapkamer met een totale oppervlakte van 60m² en 4 appartementen met 2 slaapkamers met een totale oppervlakte die varieert van 75m² tot 90m².

De assistentiewoning omvat een woonkamer met ingerichte keuken, een berging, 1 of 2 slaapkamer(s) en een badkamer met inloopdouche.

De dagprijs is verschillend naargelang de oppervlakte en bedraagt €44, €46 of €48. De kosten voor de nutsvoorzieningen (water en elektriciteit) zijn niet inbegrepen in de dagprijs en worden jaarlijks afgerekend via individuele tellers.

Voor meer info : Woonassistent

Informatie

Er zijn verschillende soorten assistentiewoningen. Er kan een onderscheid gemaakt worden in accomodatie, dagprijs maar ook in de nabijheid van het woonzorgcentrum. Hierbij zijn er 2 varianten:

  • Assistentiewoningen geïntegreerd in het woonzorgcentrum

Vzw Vincenthof biedt geïntegreerde assistentiewoningen aan. Deze bevinden zich zowel op campus Sint-Vincentius (Kloosterhof) als op campus Sint-Elisabeth (Woonzorg 3).

  • Vrijstaande assistentiewoningen

vzw Vincenthof biedt naast geïntegreerde assistentiewoningen ook assistentiewoningen aan die zich buiten de muren van het woonzorgcentrum bevinden. Deze bevinden zich op zowel op campus Sint-Elisabeth en in de Meerhoutstraat in Oostakker.