Persberichten

vzw Vincenthof in de media…

Directeur neemt na 34 jaar afscheid van wzc Sint-Vincentius

Na 34 jaar neemt algemeen directeur Marc Lataire (65) afscheid van het woonzorgcentrum in Oostakker. Dankbaar blikt hij terug op zijn enthousiaste medewerkers en de evolutie die het wzc in al die jaren doormaakte. “Toen ik hier begon, waren de bewoners al blij als ze warm en koud water hadden?”

HNB 17 mei 2021

Woonzorgcentrum Vincenthof wil een echte thuis zijn voor haar bewoners

Ouderen die niet langer thuis kunnen wonen, kunnen terecht in het woonzorgcentrum Vincenthof in de Gasthuisstraat in Oostakker. Wij mochten een kijkje achter de schermen nemen en hadden een gesprek met kersvers directeur Els Van Kerckhove, met ergotherapeute Wendy Teerlijnck en met bewoner Norbertus Dierickx.

Attentie nr. 5 Mei 2021

Jongste en oudste inwoners onder één dak

In Oostakker huizen de oudste en de jongste inwoners binnenkort onder één dak. Rust- en verzorgingstehuis Vincenthof krijgt op 2 januari een crèche. “Het personeel van het rusthuis kan er zijn kinderen onderbrengen en de rusthuisbewoners hebben dankzij de kinderen een fijne afwisseling in hun dagelijkse routine”, klinkt het.

HLN 22 december 2017

Studenten nemen leiding zorgafdeling Vincenthof over

Elf laatstejaarsstudenten verpleegkunde nemen vanaf vandaag de leiding over van een afdeling in het woonzorgcentrum Vincenthof in Oostakker. Acht weken lang krijgen ze de volle verantwoordelijkheid over 28 bewoners binnen de zorgafdeling. Geen klassieke stage dus. Het project Start2Work wil de studenten verpleegkunde een realistisch beeld geven van het beroep.

AVS 30 Oktober 2017

‘Ring-a-Granny’: oma’s spelen voicemail voor Gents reclamebedrijf

“Onze operatoren wachten vol ongeduld om uw telefoontje te beantwoorden tijdens de kerstvakantie.” Het Gentse reclamebedrijf Gutzandglory sloot tussen kerst en nieuw de deuren, maar in de plaats van een saaie voicemail in te spreken werd de telefoon doorgeschakeld naar rusthuis Vincenthof in Oostakker.

De Morgen – 30 december 2015