Centrum voor Kortverblijf

Het woonzorgcentrum biedt plaats aan 10 ouderen die nood hebben aan een tijdelijke opvang. Gedurende deze tijdelijke opvang (maximaal 60 aaneengesloten dagen en 90 dagen per kalenderjaar per voorziening) geniet de bewoner van de professionele zorg die geïntegreerd is in de algemene werking van het woonzorgcentrum.

Voor wie?

Op campus Sint-Vincentius en campus Sint-Elisabeth biedt het woonzorgcentrum de mogelijkheid om 10 ouderen tijdelijk te huisvesten omwille van diverse redenen o.a.

  • een herstelperiode na een ziekenhuisopname
  • een adempauze voor de mantelzorger
  • een vakantieopname
  • een kennismaking met het leven en wonen in een woonzorgcentrum
  • revalidatie na een medische ingreep

Voor meer info : Sociale dienst

Informatie

Vzw Vincenthof voorziet hierbij een totaalpakket aan zorg- en dienstverlening dat nauw aansluit bij een permanent verblijf in het woonzorgcentrum.

Deze prijs omvat de lichamelijke verzorging, de maaltijden, het onderhoud van de kamer, televisiedistributie en het wassen en voorzien van het bedlinnen. Hiernaast kunnen occasionele persoonlijke kosten aangerekend worden waaronder dokterskosten, geneesmiddelen, haar- en voetverzorging e.d.

Afhankelijk van de reden tot opname worden er andere accenten gelegd. Bij een revalidatie n.a.v. een operatie zal er een intensieve begeleiding zijn van ergotherapeuten en kinésisten. Bij ontslag wordt er indien nodig bekeken om thuiszorgdiensten in te schakelen.