Projecten

Aan de hand van projecten proberen we nieuwe initiatieven uit te werken die een verbetering betekenen van de dienstverlening voor onze bewoners.

Enkele voorbeelden:

Muurstickers

In de Binnentuin werd de toegangsdeur en een muur ter hoogte van de tuin aangekleed met een muursticker. Dit enerzijds om de toegangsdeur te camoufleren en zo de onrust van bewoners te laten afnemen, anderzijds zorgen beide muurstickers voor een aangename sfeer en herkenbare uitzichten. Een mooi project van de werkgroep dementie en het team van de binnentuin.

Werkwagen infectie

In de werkgroep infectie, die dit jaar werd uitgebreid met de discipline onderhoud, werd bekeken of er een onderhoudskar kon omgebouwd worden tot infectiekar. We merkten een toename van bewoners met nosocomiale infecties waarbij er voornamelijk met chloor gepoetst moet worden. Het vlakmopsysteem kan niet tegen deze chloorhoudende producten waardoor we creatief moesten zijn. De inhoud van de kar werd samengesteld door het diensthoofd onderhoud, de coördinator onderhoud en de werkgroepleden.

Duofiets

Om een zinvolle dagbesteding te kunnen aanbieden en omdat de vorige fietsweek-edities zo’n groot succes waren, is beslist om een eigen elektrische duo-fiets aan te kopen. Zo kunnen we een volledig jaar lang bij mooi weer, een fietsritje maken in de buurt.  We danken ook de sponsors die dit mogelijk maakten.