Onze voorziening heeft er nieuw opgeleide vertrouwenspersoon bij. Cindy Verbeke heeft de opleiding afgerond. Zo zijn onze 2 medewerkers van de sociale dienst, Saskia Verhaegen en Cindy Verbeke zijn onze interne vertrouwenspersonen.

Wat kan een vertrouwenspersoon voor je doen?

Wanneer je problemen ervaart, is het belangrijk om hierover te spreken.
Spreek de rechtstreeks betrokken personen aan. Misschien zijn zij zich niet bewust van het probleem?
Je leidinggevende. Kan hij of zij iets doen om je vooruit te helpen? Je leidinggevende is het best geplaatst om jouw klachten aan te kaarten op bedrijfsniveau. Tot slot zijn er ook je partner of andere gezinsleden, familie of vrienden. Zij helpen je om problemen op het werk te kaderen binnen een breder verhaal. Misschien is het allemaal niet zo erg en is het gewoon een kwestie van relativeren?
Soms is het moeilijk om iemand aan te spreken. Zeker bij spanningen, ruzie of pesterijen. Misschien is er een conflict met je leidinggevende of rechtstreekse collega. In de basis bestaat de rol van vertrouwenspersoon uit luisteren, steunen, advies geven, doorverwijzen en eventueel bemiddelen.
Als vertrouwenspersoon binnen de organisatie zijn we neutraal en gebonden aan zwijgplicht. We bieden je graag een veilige omgeving waar je vrijuit kan spreken. We bieden je graag een luisterend oor en denken samen met jou na over een haalbare oplossing. We spreken geen oordeel uit. Alleen in samenspraak met jou en onder jouw initiatief zal er actie genomen worden.

Hebben jullie nood aan een gesprek; bel, mail of spreek Saskia of Cindy aan.