Naar aanleiding van de verhoging van het aantal bevestigde besmetting met Covid-19 in onze maatschappij roept de overheid ons op om de raadgevingen van de taskforce op te volgen. De taskforce vraagt ons om extra alert te zijn, de situatie in de voorziening nauwgezet en grondig te monitoren en zo nodig de nodige acties te nemen.

De onderstaande verstrenging gaat in vanaf woensdag 22/07/2020.

  • De taskforce heeft beslist dat bezoekers een mondneusmaskers moeten dragen, zelfs al behoren ze tot dezelfde bubbel als de bewoner.
  • De bezoekersregeling sinds 13/07 blijft voorlopig behouden met 1 uitzondering. Met het crisisteam werd besloten om geen restaurantbezoek of cafébezoek voor bewoners toe te staan omwille van het grote risico op besmetting.
  • Hoewel er een groter risico aan verbonden is, kunnen bewoners op bezoek gaan bij familie thuis. We roepen echter op om maximaal de voorzorgsmaatregelen te respecteren.

Afhankelijk van de evolutie en de situatie in onze voorziening (bv. bij besmetting of uitbraak, logistieke problemen, …) of in opdracht van de overheid, kan het zijn dat wij tijdelijk een stap terug moeten zetten in de bezoekvoorwaarden en dit voor de gehele voorziening, een afdeling of een bewoner.