Ook onze voorziening wordt geconfronteerd wordt met een uitbraak van Covid-19 bij meerdere bewoners op één afdeling van campus Sint-Vincentius en één afdeling van campus Sint-Elisabeth. We doen ons best om zo goed mogelijk zorg te verlenen aan de bewoners en hun familie. Bij alle bewoners werd de familie op de hoogte gebracht en gehouden. Dit wordt steeds gedaan indien een bewoner besmet is met Covid-19.

De bezoekregeling voor de afdeling op campus Sint-Vincentius werd aangepast. Er is uiteraard nog steeds bezoek mogelijk, maar enkel op afspraak. De familie en mantelzorgers van deze afdeling ontvingen hiervoor een apart schrijven.

Voor de andere afdelingen blijft de bezoekregeling ongewijzigd. We willen echter oproepen om de gekende voorzorgsmaatregelen na te leven. Helaas moeten wij dagelijks bezoekers aanspreken die het mondneusmasker afdoen op de kamer of samen met de bewoner iets eten of drinken op de kamer. Via deze eenvoudige maatregel kan het verschil gemaakt worden voor uw bewoner. De besmettingscijfers in het Gents zijn zeer hoog, dus kom aub niet op bezoek indien u zich niet zo goed voelt, of indien u in uw omgeving iemand hebt die positief getest is. Een sneltest voor uw bezoek is zeker zinvol. Op die manier kunnen we samen zorg dragen voor onze bewoners.

De cafetaria blijft voorlopig nog geopend, maar we hebben de capaciteit wat verlaagd zodanig dat er voldoende ventilatie mogelijk is en de afstand gegarandeerd kan worden.