Naar aanleiding van de Covid-19 opflakkeringen is het noodzakelijk om opnieuw verstrengde maatregelen toe te passen in de bezoekersregeling. In deze regeling nemen we ook de beslissing van de veiligheidsraad op 27 juli 2020 mee in functie van het beperken van het aantal bijkomende contacten bij de gezinsbubbel.

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 13u en 16u30 blijft kamerbezoek in het woonzorgcentrum voorlopig behouden mits volgende voorwaarden:
– Nauw contact is niet mogelijk (niet knuffelen, niet omhelzen, niet kussen, …)
– De afstand van 1,5 meter moet bewaard worden;
– Het mondneusmasker moet steeds gedragen worden door zowel de bewoner als de bezoeker gedurende het ganse bezoek;
– Wissels van contacten houdt een groter risico in op besmetting, daarom beperken we het bezoek tot 1 bezoeker per bewoner per namiddag. De veiligheidsraad legt op dat elke gezinsbubbel contact mag hebben met 5 vaste contacten en dit gedurende 1 maand. Als voorziening kunnen wij dit onmogelijk zelf beslissen en opvolgen. Daarom vragen wij aan familie om dit samen met de bewoner te bewaken.
– Een bezoek is positief voor alle betrokken partijen. Wij blijven voorlopig de kamerbezoeken als voldoende veilig beschouwen op voorwaarde dat alle maatregelen (zie hierboven) goed gevolgd worden door zowel de bewoner als de bezoeker. Het is echter niet aan te raden om lange tijd samen te verblijven in een kleine ruimte, zoals de kamer van een bewoner. Daarom roepen wij op om het bezoek te beperken in de tijd.

Bezoek op vrijdag, zaterdag en zondag is tijdelijk niet meer mogelijk.

Voor de afdeling Binnentuin (afdeling in Woonzorg Sint-Vincentius) is er een aparte bezoekersregeling uitgewerkt. Voor meer info kan u contact opnemen met de afdeling (09/218.09.57).

Zijn tijdelijk niet meer mogelijk vanaf zaterdag 25/07:
– Cafetaria in het woonzorgcentrum;
– Extern familiebezoek door de bewoner;
– Extern restaurant- en cafébezoek door bewoner.

Volgende contactmogelijkheden zijn ook nog mogelijk:
– Telefonie en skype
– Raambezoeken
– Wandelingen op het domein en de wijk (mits de voorwaarden op te volgen)
– Bezoek op het terras

Onze bewoners kunnen zelf ook gaan wandelen of naar het terras op het moment dat voor hen uitkomt. Indien bewoners die dit niet meer zelfstandig kunnen, zorgen de medewerkers dat zij ook voldoende kunnen wandelen, fietsen of naar het terras kunnen.

Indien u de volledige informatiebrief van 24 juli 2020 en de aanvullende informatiebrief van 27 juli 2020 wenst te ontvangen, dan kan u deze brieven aanvragen via info@vincenthof.be.